Despre noi

Noi suntem Alexa și Georgiana. Am creat împreună o poveste florală frumoasă, pe care am denumit-o Flori Sauvage. De la începuturile noastre, încă din noiembrie 2018, am visat să construim un atelier floral în care să ne jucăm cu florile într-un fel cât mai natural și liber, sau, mai degrabă, să lăsăm florile să se joace cu noi. Să ne lăsăm purtate de liniile lor grațioase, de culorile diverse și de frumusețea lor simplă, sauvage.

De la stânga la dreapta, Georgiana și Alexa

Ne-am cunoscut la un curs profesional de design floral, unde sub îndrumarea unui om talentat și inimos (mulțumim Lili!) am învățat tehnicile de bază și alfabetul florilor. Apoi am continuat să exersăm. Cea mai mare inspirație ne-am luat-o, nu în mod surprinzător, de pe internet. Am studiat ore în șir tutoriale ale unor adevărați artiști ca Putnam & Putnam, Tulipina și La Musa de Las Flores, cu care rezonăm și spre care tindem în activitatea noastră creativă. Ne-am ales ca direcție stilul sauvage, cunoscut și ca garden style, adică acel fel de a lăsa florile să fie autentice, ca în natură. Iar când intersectăm libertatea florilor cu texturile romantice și cromatica asortată, obținem acele aranjamente parcă desprinse dintr-o pictură a maeștrilor olandezi din secolul 17.

Sunt două aspecte pe care am vrea să le știți despre noi:

1. Iubim arhitectura veche și casele de patrimoniu. Unul din visurile noastre creative este să readucem la viață prin flori acele clădiri de început de secol 20 care au fost uitate. Să împletim frumusețea naturii cu melancolia unor locuri atât de fermecătoare, dar atât de neglijate. De altfel, stilul garden mai este denumit și stilul vintage, de aranjare a florilor așa cum erau ele puse în valoare în trecut.

2. Ne jucăm cu florile în mod sustenabil și cu respect pentru natură, și suntem bucuroase să fim eco-friendly și plastic-less. Am conștientizat că fiecare gest contează, și că și noi ca designeri florali trebuie să facem ce putem pentru mediul înconjurător.
Ce înseamnă asta mai exact? Este simplu:
- evităm folosirea buretelui floral, acesta fiind toxic și nereciclabil (în esență este plastic)
- nu împachetăm buchetele în hârtie sau plastic, astfel micșorând cantitatea de deșeuri (și conferind un aspect natural florilor)
- minimizăm folosirea plasticului și a materialelor nereciclabile, optând, oricând este posibil, pentru produse sustenabile și refolosibile
- încercăm cu fiecare ocazie să ne procurăm florile care sunt în sezon și cresc la noi în țară de la producători locali sau chiar din propria grădină

Lucrând la un proiect eco-friendly pentru Street Delivery

Cam atât despre noi, deocamdată. Însă dacă aveți întrebări sau vreți să aflați mai multe, suntem la un click distanță :)

Pentru proiecte creative, nunți de poveste sau alte evenimente în care să împletim arta florală cu ideile voastre, nu ezitați să ne scrieți la: contact@flori-sauvage.ro

TOP